Lidmaatschap


Zodra u lid bent van het IBI² consortium ontvangt u 10 concepten per jaar, die elk tot een collectie behoren.

Wat betekent dit concept?

– Ontwerpen en voorstellen voor interieurproducten.
– Nieuwe trendkleuren
– Nieuwe bio-based materialen
– Design
– Marketingtools
– Communicatietools
– Trendforecasting
Naast deze concepten, die aan de leden van de groep worden aangeboden, komen de IBI² leden eenmaal per maand bij elkaar. Tijdens deze vergadering hebben ontwerpers de mogelijkheid hun ontwerpen en ideeën aan de leden van het consortium te presenteren. In ruil daarvoor kunnen fabrikanten hun nieuw verworven materialen introduceren. Door middel van deze bijeenkomsten zal er een samenwerking tussen fabrikanten en ontwerpers ontstaan.
Deze samenwerking omvat de ontwikkeling van een gemeenschappelijke collectie van producten en ontwerpen, waarmee u deel kunt nemen aan de internationale markt. Deze bijeenkomsten worden door middel van een kalender georganiseerd, waarin iedereen de kans krijgt zijn product of materiaal in de groep te presenteren.

moodboard-5

Wat is het IBI² consortium?

Dit is een groep van fabrikanten en ontwerpers in de EU, die de grondgedachte van IBI² delen. Aan deze groep kan men alleen als lid deelnemen.
Het doel van deze groep is het ontwikkelen van een collectie van producten en ontwerpen vanuit de samenwerking tussen fabrikanten en ontwerpers. Deze collectie zal worden gedistribueerd vanuit het merk IBI², waarin IBI² de volledige branding voor haar leden overneemt. Elke fabrikant kan zelf of met een designer van IBI² producten ontwikkelen om toe te voegen aan de collectie. Tegelijkertijd kunnen designers zich registreren bij het consortium en hun ideeën presenteren aan het consortium. Als deze ideeën door de fabrikanten worden goedgekeurd krijgt de ontwerper per product een commissie (in onderling overleg).
Het uiteindelijke doel van dit concept is om de collectie samen te presenteren op internationale beurzen en een plek in de markt veilig te stellen.

Wat zijn de regels in het IBI² consortium?

Het abonnement loopt gedurende 1 jaar en wordt automatisch verlengd. Na 1 jaar geldt er een opzegtermijn van 3 maanden. De fabrikanten en ontwerpers ontvangen 10 concepten per jaar, nemen deel aan de maandelijkse bijeenkomsten en zullen een volledige branding van IBI² ontvangen. Ontwerpers betalen geen abonnementskosten, maar doen wel de investering in het ontwerpproces. Een ontwerper kan als gastspreker of als lid deelnemen aan het IBI² consortium. Wanneer hun ideeën/ontwerpen door iemand worden gebruikt krijgen zij een commissie. Het consortium heeft de intentie om ideeën uit te wisselen aan elkaar en hun netwerken uit te wisselen. Om de harmonieuze samenwerking die gewaarborgd wordt in het IBI2 consortium te behouden, krijgen alleen bedrijven die met de aard van hun product aansluiten bij de IBI² standpunten, toegang tot de groep.

We kijken uit naar een goede samenwerking!

De kosten voor het lidmaatschap bedragen € 750,-  per maand (excl. BTW).

shutterstock_112315418

Back to Top