Productontwikkeling en innovatie


IBI² ondersteunt bedrijven bij het toepassen van de meest actuele duurzaamheidsprincipes en ontwerpstrategieën die moeten leiden tot fundamentele innovaties die toonaangevend en trendsettend zijn in de markt.

Biodesign, Biomimicry en Bionic zijn ontwerpstrategieën die verbonden zijn aan de Blauwe Economie. Wij gebruiken deze ontwerpstrategieën om nieuwe toepassingen van materialen, ontwerpen en processen te ontwikkelen, die uw organisatie ondersteunen een toonaangevende positie binnen uw branche te claimen.
Wat wij doen, gaat verder dan door de natuur geïnspireerd design.
Het gaat er bij ons om, dat de complexiteit van de natuur wordt vertaald naar geavanceerde en bruikbare duurzame concepten. Het richt zich op biologische processen die als inspiratiebron en als voorbeeld dienen voor nieuwe materiaalinnovaties, gericht op materiaalefficiëntie en op duurzaamheid.
Wij hebben het IBI² Consortium opgericht om fabrikanten en ontwerpers samen te brengen en hen jaarlijks een aantal concepten aan te bieden waarin zij producten kunnen ontwerpen en ontwikkelen zodat deze toegevoegd kunnen worden aan de IBI² collectie. Met deze collectie presenteren wij ons samen op internationale beurzen en betreden zo de internationale markt.
Informatie betreft het IBI² lidmaatschap kunt u vinden onder ‘Membership’ in het uitklapmenu.

shutterstock_112315418

Back to Top